Verdenskøkken-

initiativet


- sammen om mere mangfoldighed


Meyers og Irma sætter mangfoldighed på menuen. En ny serie retter fra verdenskøkkenet hylder mennesker med dybe rødder og stolte traditioner.

For hver solgt ret giver Meyers og Irma i fællesskab
2 kr. til Verdenskøkkeninitiativet, som fejrer mangfoldigheden i Danmark ved at støtte projekter, der – med mad som middel - fremmer samtaler og samvær på tværs af kulturer.

En styregruppe bestående af Anette Christensen fra Irma, Heidi Steen fra Coop, Kasper Rosenberg fra Meyers Food, Dorthe Petersen fra Meyers Madhus, Ann-Sofie Vadum fra Meyers Food og Niddal El-Jabri fra Mino Danmark beslutter hvilke initiativer, pengene skal gå til.



Kokkene fra Meyers har, sammen med nydanske kollegaer og venner af huset, udviklet retter, der hver for sig repræsenterer et af verdens mange store køkkener.


Meyers beskæftiger i dag medarbejdere fra mere end 40 nationaliteter. Blandt de nye verdensretter er Noman Butts pakistanske butter chicken, Ali Qaisers indiske tikka masala, Mikkel Shafis libanesiske kødboller i tahin-sauce, Driss Amranis marokkanske kyllingetagine og Mehran Zandians persiske gryderet.

Læs mere om retterne på meyersmad.dk

Mad er hygge på dansk, gæstfrihed på arabisk og taknemmelighed

på urdu


”Hvis man vil hylde et verdenskøkken, man ikke selv er vokset op med, skal man selvfølgelig inddrage mennesker, for hvem maden og kulturen omkring den er hjerteblod, barndomsminder og stolthed. Når vi spiser sammen og spiser hinandens mad, sker der det magiske, at vi ser hinanden med andre øjne. Vi ser hinanden på ny.”
Claus Meyer

Du kan finde retterne fra Verdenskøkkenet i din lokale IRMA



PAKISTANSK BUTTER CHICKEN

Frilandskylling marineret i krydret og stærk sauce. Denne kulinariske kronjuvel har vi fra vores kollega Noman Butt, der arbejder i Meyers Madhus og som er født og opvokset i Karachi i Pakistan.

INDISK TIKKA MASALA
Marineret frilandskylling tilberedt som det indiske køkken befaler med masser af varme krydderier i en intens karrysauce. Retten er udviklet af vores kollega Ali Qaiser, som også fremstiller retten til dig.

LIBANESISK KAFTA TAHIN
Kødboller af frilandsokse med varme krydderier i cremet tahinsauce. Opskriften har vi fået af Mikkel Shafi, som er opvokset i Akka i Israel og har en forkærlighed for det libanesiske køkken.

MAROKKANSK KYLLINGE TAGINE
Med frilandskylling i bouillonsauce med safran, oliven, mandler og citron. Opskriften på denne kraftfulde tagine har vi fra Driss Amrani, som er født og opvokset i Fez i Marokko.

PERSISK GRYDERET
Med grillede grøntsager, flækærter, hakket frilandsokse og lime. Retten har vi udviklet i samarbejde med Mehran Zandian, som er født og opvokset i Teheran i Iran.

Vidste du at...


… Verdenskøkkeninitiativet allerede har sit første arrangement i støbeskeen? Vi planlægger en stor fællesmiddag med mad fra verdenskøkkenet i starten af 2020. Herefter er tanken, at der skal uddeles midler til ansøgere, der selv tager initiativ til at skabe oplevelser med mad og kultur i centrum.

Verdenskøkkeninitiativet administreres af
Fonden Melting Pot.
Melting Pot: Resocialisering - kokkeskoler i danske fængsler