Madmod

- et børneløb


I madmodsløbet løber børnene for sjov, sammen med hinanden, og for en fremtid med større madglæde og mere rummelighed. Meningen med løbet er at lave en spændende og aktiv dag for børnene og samtidig fremme det enkelte barns sundhed, styrke åbenheden over for nye madvarer og andre madkulturer samt at fremme indlæring ved brug af de forskellige sanser.
Melting Pot: Madmod - et børneløb

MADMODSLØBET 2019

Danmarks sejeste børneløb!


Kalder alle madmodige unger! Løb og smag jer igennem de udfordrende poster, som for alvor sætter smagsløgene på prøve!

Sidste år blev der blandt andet smagt på sort hvidløg, solæg, tempeh og kombucha, og uden at afsløre for meget, lover vi, at der nok skal være noget for enhver smag igen i år.

Tør du smage på det hele?
Madmodsløbet 2019 foregår i Søndermarken, og ruten er 1,5 km lang. Undervejs smager de modige deltagere sig gennem seks spiselige poster, som på hver deres måde udfordrer sanserne og smagsløgene hos de unge løbere. Og tør man smage på det hele, venter der både highfives, medaljer og goodiebags, når man kommer i mål. Sofie Østergaard, som du kender fra bla. DR Ultra, Ramasjang og MGP, er vores madmodige vært, som sørger for, at alle ungerne kommer godt afsted ud på ruten og bliver heppet hele vejen i mål.

Madmodsløbet 2019 afholdes lørdag 31. august 2019 kl. 10:00–12:00.

Smagsarmbånd med i købet
Madmodsløbet bliver afholdt under Arla Food Fest, og alle løbsdeltagere modtager også et smagsarmbånd (værdi DKK 85), som giver adgang til alle aktiviteter under Arla Food Fest lørdag den 31. august 2019. Læs mere om Arla Food Fest her

På hele festpladsen er der masser af aktiviteter med madlavning, gastronomiske eksperimenter, og koncerter med nogle af tidens store hitmagere. Se mere om dagens program på Arla Food Fest's hjemmeside, som du finder her

Løb for et godt formål
Madmodsløbet arrangeres af Claus Meyers almennyttige fond Melting Pot og Meyers Madhus, og overskuddet fra løbet går til Fondens aktuelle madprojekter, der blandt andet bekæmper fattigdom og hjælper udsatte unge.

Pris
En billet til Madmodsløbet koster DKK 150 (+ gebyr, kr. 2,00). Denne billet giver samtidig løbsdeltageren et smagsarmbånd til Arla Food Fest og de forskellige aktiviteter på området lørdag den 31. august. Ekstra smagsarmbånd kan tilkøbes.

Dagens program
10:00
Løbsnumre til Madmodsløbet udleveres ved indgangen til festpladsen

10:30
Fælles opvarmning

10:40
Startskuddet til Madmodsløbet lyder - og løberne sendes afsted i mindre grupper

Praktisk information
- Ruten er 1.5km lang.

- Vi anbefaler at løbsdeltagerne er mellem 4-14år.

- Da noget af ruten foregår udenfor selve festpladsen, beder vi forældre løbe med de børn, som har brug for hjælp for at kunne følge ruten. Ruten vil være afmærket undervejs.

- Der er start- og målområde på Sportsplænen i Søndermarken, Pile Allé 55, 2000 Frederiksberg.

- Udlevering af startnumre foregår ved indgangen til festpladsen. Der er indgang til Søndermarken fra enten Valby Langgade eller Roskildevej. Følg herfra skiltene, der viser vej til indgangen.

Køb billet
Køb billetter her

Melting Pot: Madmod - et børneløb

Vi arbejder for et godt formål


Når børnene løber og smager, støtter de samtidig Melting Pot Foundation. Overskuddet fra Madmodsløbet går til fondens arbejde med at forbedre vilkårene og fremtidsudsigterne for børn og unge blandt udsatte grupper i Danmark, Bolivia og USA gennem initiativer, der har madhåndværk og entreprenørskab som bærende elementer.

Partnere


Løbet er siden 2013 blevet afviklet i samarbejde med Arla, som en integreret del af arlafoodfest.dk; en hel weekend for børn i smagens og madglædens tegn.


Fra kræsenpind til altæder på 1.5 kilometer!
Modet til at kaste sig ud i det ukendte og møde det fremmede gør livet sjovere. Dét gælder ikke mindst, når det kommer til mad. Derfor skal børnene undervejs på ruten spise sig igennem seks poster, der hver især præsenterer dem for en smagsudfordring. Madvarer, der ikke umiddelbart betragtes som børnevenlige, vil måske afsløre sig som lækkerbiskener for selv de mest kræsne smagsløg. I stedet for ”ad!” vil børnene måske fremover i stedet sige ”ja tak!” til f.eks. fisk, ost og havtorn, fordi de har mødt den nye smag i en leg uden for middagsbordets vante rammer.

Alle løbere får et hæfte med hjem, hvor de kan læse mere om de råvarer, de har smagt og finde opskrifter, så de kan lære selv at tilberede råvarerne og spise videre derhjemme.

I 2013 løb og smagte mere end 700 glade børn sig igennem posterne til Madmodsløbet, hvor de blandt andet fik lov at smage på hjortespegepølse, bilarve-granola og levende myrer.

I 2014 deltog 1072 børn, der bl.a. fik smagt på svinekæber, spinatjuice, 'mugne' snegle af blåskimmelost og røgede blåmuslinger på hjertesalat.

I 2015 var Madmodsløbet for første gang i Aarhus, hvor godt 50 børn smagte på bl.a. musling, blåskimmelost, broccoli-blend og birkesaft. I København havde 936 børn fornøjelsen af bl.a. tang, kalvetunge, kronvildt fra den jyske hede og hvidskimmelost.

Velbekomme!


Melting Pot: Madmod - et børneløb

Der er medaljer og goodiebags til alle løbsdeltagere, fælles opvarmning og masser af spas med kendte børneværter. Imens børnene løber, kan forældrene nyde lidt mad eller en forfriskning ved en af de mange madstande på festpladsen.

Melting Pot: Madmod - et børneløb
Melting Pot: Madmod - et børneløb

Opskriftshæfte


Du kan læse mere om alle de råvarer, som ungerne fik serveret til Madmodsløbet 2014 og få opskrifter på retterne, så madmodet kan fortsætte derhjemme, lige her, i Madmod 2014 Opskriftshæftet.

Ligeledes kan du finde Opskriftshæftet for 2015 her

I 2016 deltog 700 glade børn, der bl.a. fik smagt på melorme salat, kamelmælk, dunser med svinelever og svinehjerte, vilde urter, røgeost, fermenterede grøntsager.

I 2017 stod menuen blandt andet på blæksprutter, insektjuice og tørrede oksehjerter.

Kontakt


Vil du vide mere om Melting Pot Foundation's arbejde med madmodsløbet? Så kontakt venligst:

Melting Pot Foundation
Magnus Søgaard
Email ms@meltingpotfoundation.org