Madmod

- et børneløb


I madmodsløbet løber børnene for sjov, sammen med hinanden, og for en fremtid med større madglæde og mere rummelighed. Meningen med løbet er at lave en spændende og aktiv dag for børnene og samtidig fremme det enkelte barns sundhed, styrke åbenheden over for nye madvarer og andre madkulturer samt at fremme indlæring ved brug af de forskellige sanser.
Melting Pot: Madmod - et børneløb

MADMODSLØBET 2018

Danmarks sejeste børneløb. Tør du smage på det hele?


Er du klar til at gå på opdagelse i gastronomiens eventyrlige verden og smage ting, du ikke har prøvet før?

Blæksprutter, insektjuice og tørrede oksehjerter var nogle af de råvarer, som de modige madmodsløbere i 2017 kastede i munden, inden de i højt tempo fortsatte videre mod næste smagsudfordrende post. Og vi lover, at det kommer heller ikke til at gå stille for sig i år, når Madmodsløbet afholdes for ottende gang lørdag den 01. september 2018. I år foregår festlighederne på Islands Brygge, og på den 1,5 km lange rute smager de modige deltagere sig gennem seks spiselige poster, som på hver deres måde udfordrer sanserne og smagsløgene hos de unge løbere.

Fra scenen vil årets værter, Kristian Gintberg og Sofie Østergaard, som ungerne sikkert kender fra Ramasjang og Cirkus Summarum, sørge for at varme løberne godt op, inden de sendes ud på ruten. Når løberne når i mål, får de en fortjent guldmedalje om halsen, og så er der selvfølgelig en fin goodiebag med spiselige lækkerier til alle deltagere.

Madmodsløbet afholdes i forbindelse med Arla Food Fest, og løbsbilletten giver også deltageren et turbånd til alle de andre aktiviteter til Arla Food Fest, når Madmodsløbet er vel overstået.

På hele festpladsen er der masser af aktiviteter med madlavning, gastronomiske eksperimenter, og koncerter med nogle af tidens store hitmagere. Se mere om dagens program på www.arla.dk/arla-food-fest

Pris
Madmodsløbet er et sjovt madløb for børn i alderen 4-13 år.

En billet til Madmodsløbet koster DKK 150 (+ gebyr). Denne billet giver samtidig løbsdeltageren et turbånd til Arla Food Fest og de forskellige aktiviteter på området lørdag den 01. september (værdi DKK 75). Ekstra turbånd kan tilkøbes.

Dagens program
10:00 Løbsnumre til Madmodsløbet udleveres
10:30 Fælles opvarmning
10:45 Startskuddet til Madmodsløbet lyder - og løberne sendes afsted i mindre grupper

Praktisk information
- Vi anbefaler at løbsdeltagerne er mellem 4-13år
- Forældre må gerne løbe med de yngste deltagere ude på ruten

Køb billet
Læs mere og køb billetter her

Melting Pot: Madmod - et børneløb

Vi arbejder for et godt formål


Når børnene løber og smager, støtter de samtidig Melting Pot Foundation. Overskuddet fra Madmodsløbet går til fondens arbejde med at forbedre vilkårene og fremtidsudsigterne for børn og unge blandt udsatte grupper i Danmark, Bolivia og USA gennem initiativer, der har madhåndværk og entreprenørskab som bærende elementer.

Partnere


Løbet er siden 2013 blevet afviklet i samarbejde med Arla, som en integreret del af arlafoodfest.dk; en hel weekend for børn i smagens og madglædens tegn.


Fra kræsenpind til altæder på 1.5 kilometer!
Modet til at kaste sig ud i det ukendte og møde det fremmede gør livet sjovere. Dét gælder ikke mindst, når det kommer til mad. Derfor skal børnene undervejs på ruten spise sig igennem seks poster, der hver især præsenterer dem for en smagsudfordring. Madvarer, der ikke umiddelbart betragtes som børnevenlige, vil måske afsløre sig som lækkerbiskener for selv de mest kræsne smagsløg. I stedet for ”ad!” vil børnene måske fremover i stedet sige ”ja tak!” til f.eks. fisk, ost og havtorn, fordi de har mødt den nye smag i en leg uden for middagsbordets vante rammer.

Alle løbere får et hæfte med hjem, hvor de kan læse mere om de råvarer, de har smagt og finde opskrifter, så de kan lære selv at tilberede råvarerne og spise videre derhjemme.

I 2013 løb og smagte mere end 700 glade børn sig igennem posterne til Madmodsløbet, hvor de blandt andet fik lov at smage på hjortespegepølse, bilarve-granola og levende myrer.

I 2014 deltog 1072 børn, der bl.a. fik smagt på svinekæber, spinatjuice, 'mugne' snegle af blåskimmelost og røgede blåmuslinger på hjertesalat.

I 2015 var Madmodsløbet for første gang i Aarhus, hvor godt 50 børn smagte på bl.a. musling, blåskimmelost, broccoli-blend og birkesaft. I København havde 936 børn fornøjelsen af bl.a. tang, kalvetunge, kronvildt fra den jyske hede og hvidskimmelost.

Velbekomme!


Melting Pot: Madmod - et børneløb

Der er medaljer og goodiebags til alle løbsdeltagere, fælles opvarmning og masser af spas med kendte børneværter. Imens børnene løber, kan forældrene nyde lidt mad eller en forfriskning ved en af de mange madstande på festpladsen.

Melting Pot: Madmod - et børneløb
Melting Pot: Madmod - et børneløb

Opskriftshæfte


Du kan læse mere om alle de råvarer, som ungerne fik serveret til Madmodsløbet 2014 og få opskrifter på retterne, så madmodet kan fortsætte derhjemme, lige her, i Madmod 2014 Opskriftshæftet.

Ligeledes kan du finde Opskriftshæftet for 2015 her

I 2016 deltog 700 glade børn, der bl.a. fik smagt på melorme salat, kamelmælk, dunser med svinelever og svinehjerte, vilde urter, røgeost, fermenterede grøntsager.

I 2017 stod menuen blandt andet på blæksprutter, insektjuice og tørrede oksehjerter.

Kontakt


Vil du vide mere om Melting Pot Foundation's arbejde med madmodsløbet? Så kontakt venligst:

Melting Pot Foundation
Magnus Søgaard
Email ms@meltingpotfoundation.org