Madmod

- et børneløb


I madmodsløbet løber børnene for sjov, sammen med hinanden, og for en fremtid med større madglæde og mere rummelighed. Meningen med løbet er at lave en spændende og aktiv dag for børnene og samtidig fremme det enkelte barns sundhed, styrke åbenheden over for nye madvarer og andre madkulturer samt at fremme indlæring ved brug af de forskellige sanser.
Melting Pot: Madmod - et børneløb
Melting Pot: Madmod - et børneløb

Vi arbejder for et godt formål


Når børnene løber og smager, støtter de samtidig Melting Pot Foundation. Overskuddet fra Madmodsløbet går til fondens arbejde med at forbedre vilkårene og fremtidsudsigterne for børn og unge blandt udsatte grupper i Danmark, Bolivia og USA gennem initiativer, der har madhåndværk og entreprenørskab som bærende elementer.

Fra kræsenpind til altæder på 1.5 kilometer!
Modet til at kaste sig ud i det ukendte og møde det fremmede gør livet sjovere. Dét gælder ikke mindst, når det kommer til mad. Derfor skal børnene undervejs på ruten spise sig igennem seks poster, der hver især præsenterer dem for en smagsudfordring. Madvarer, der ikke umiddelbart betragtes som børnevenlige, vil måske afsløre sig som lækkerbiskener for selv de mest kræsne smagsløg. I stedet for ”ad!” vil børnene måske fremover i stedet sige ”ja tak!” til f.eks. fisk, ost og havtorn, fordi de har mødt den nye smag i en leg uden for middagsbordets vante rammer.

Alle løbere får et hæfte med hjem, hvor de kan læse mere om de råvarer, de har smagt og finde opskrifter, så de kan lære selv at tilberede råvarerne og spise videre derhjemme.

Kontakt


Vil du vide mere om Melting Pot Foundation's arbejde med madmodsløbet? Så kontakt venligst:

Melting Pot Foundation
Magnus Søgaard
Email ms@meltingpotfoundation.org